Konya

Beyşehir'de bayan kuaför salonları denetlendi

11:06 08 Ocak 2016
Beyşehir'de bayan kuaför salonları denetlendi

Beyşehir'deki bayan kuaför salonları belediye ekipleri tarafından denetlendi.

Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçe merkezinde bulunan bayan kuaför salonlarında temizlik ve hijyen denetlemesi yaptı.

Zabıta Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların daha hijyenik ortamlarda hizmet alabilmeleri için şehir merkezinde faaliyet gösteren bayan kuaförlerinin kapsamlı bir denetime tabi tutuldukları belirtildi.

Açıklamada yapılan denetimle ilgili olarak şu bilgilere yer verildi:

"Halkımızın bayan kuaförlerinden en iyi ve sağlıklı hizmeti alabilmeleri adına gerçekleştirilen denetimlerimizde, birçok başlıkta kontroller yapılmıştır. Ekiplerimiz tarafından yapılan denetimlerde kuaför salonlarının iş yeri açma ve çalıştırma yönetmeliğine uygun olarak hizmet verip vermediği, mesleki iş yeri temizliği, iş yeri tertip ve düzeni, kullanılan ürünlerin durumu ve kullanım izni ile onayı olup olmadığı, iş yerinde kullanılan ürünlerin son kullanma tarihleri, portör muayene kartları, bir iş yerinde olması gereken temel unsurlar, tuvalet, lavabo, ecza dolabı kontrolü gibi birçok konu incelenerek mercek altına alınmıştır."

Denetim sırasında işletme sahipleri ve çalışanların müşterileri karşı tutum ve davranışları ile nezaket kuralları noktasında da uyarı ve tavsiyelerde bulunulduğu ifade edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.