Konya

Meram'da "Engel Olma Destek Ol" projesi

15:17 11 Ocak 2016
Meram'da "Engel Olma Destek Ol" projesi

Meram Belediyesi, Beyaz Baston Haftası dolayısıyla "Engel Olma Destek Ol" projesi kapsamında görme engellilerle empati kurabilmek adına yürüyüş düzenledi.

Meram Belediyesi Gençlik Meclisi'nin düzenlediği etkinlikte, öğrenciler gözlerine siyah bant takarak Evliya Çelebi Parkı'ndan Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'ne yürüdü.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, gazetecilere yaptığı açıklamada, son 10 yılda her alanda önemli bir dönüşümden geçtiklerini ifade ederek, "Engellilerin hayatlarının kolaylaştırılmasıyla ilgili toplumda ciddi bir farkındalık oluşturuldu. Toplum olarak engellilerin karşılaştıkları zorlukları kavrayamazsak, onlarla ilgili yasal düzenleme, mevzuat ve sosyal projeleri de tam anlayamayız. Biz her zaman desteğe hazırız" diye konuştu.

Meram Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Yolcu ise görme engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, "Beyaz Baston Haftası nedeniyle görme engelli kardeşlerimizin nasıl zorluklarla mücadele ettiklerini ve bizim ne kadar farkında olduğumuzu üniversite gençliğimize anlatmak için 'Engel Olma, Destek Ol' projemiz kapsamında farkındalık yürüyüşümüzü gerçekleştirdik" dedi.

Program, görme engelli Mustafa Karaca'nın müzik dinletisinin ardından, üniversite öğrencilerinin bir kitabı stüdyoda okuyup görme engellilerin hizmetine sunmasıyla son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.