Konya

Konya Ticaret Odası Başkanı Öztürk:

12:02 12 Ocak 2016
Konya Ticaret Odası Başkanı Öztürk:

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, konaklama sektörünün Konya'da hızlı geliştiğini söyledi.

KTO tarafından düzenlenen meslek komiteleri istişare toplantısında, konaklama ve gayrimenkul sektörünün temsilcileri bir araya geldi.

Toplantıda konuşan KTO Başkanı Öztürk, gayrimenkul sektörünün ülke ekonomisinin durumunu önceden gösteren sektörlerden biri olduğunu belirterek, "Ekonomimiz iyi ise sektörün durumu da iyi, ekonomi durgunlaşıyorsa sektör de durgunlaşıyor demektir. Sektör olumlu veya olumsuz anlamda ülke ekonomisine sert tepki veren bir sektördür. Konya açısından değerlendirdiğimizde ülke ekonomisindeki iyileşmeye paralel olarak sektörde de hızlanma göze çarpmaktadır. Konaklama sektörünü, Konya için çok hızlı gelişen bir sektör olarak görmekteyiz" diye konuştu.

Konya'da, ekonominin ilerlemesi ve ulaşım imkanlarının artmasıyla sektörde büyüme olduğunu aktaran Öztürk, şöyle devam etti:

"Hızlı tren projelerinin tamamlanmasıyla sektör daha hızlı bir büyüme yakalayacaktır. Komitede yer alan özel öğrenci yurtları sektörünün de hızla ilerlemesi ekonomimizin hızına dair ipucu vermektedir. Konya'da üniversite sayısının beşe çıkması bu sektördeki potansiyeli daha da artıracaktır. Komitemizde yer alan tüm sektörler 2016-2017 dönemini iyi değerlendirirse önleri daha açık olacaktır."

Öztürk, 1 Kasım seçimlerinden sonra ekonominin gelişimi için ortam sağlandığını, sektörleri daha iyiye götürebilmenin avantajını da yakaladıklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.