Konya

MAZLUMDER, Madaya'da savaş suçu işleyenleri lanetledi

14:41 13 Ocak 2016
MAZLUMDER, Madaya'da savaş suçu işleyenleri lanetledi

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Konya Şube Başkanı Derviş Argun, Suriye'nin Lübnan sınırında bulunan Madaya bölgesinde savaş suçu işleyenleri lanetledi.

Argun, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de yaklaşık dört yıldır Esed ile muhalifler arasında, iki yıldır da farklı grupların kendi aralarında hiçbir kutsal tanımadığı ve binlerce insanın ölümüne sebep olan kirli savaşının devam ettiğini belirtti.

Madaya'da gıda ve sağlık malzemelerinin girişine engel olunarak ölümlerin yaşandığı bilgilerinin de geldiğini aktaran Argun, "Sivillerin yaşadığı kentleri kuşatma altına alarak temel yaşam gereksinimlerine ulaşmayı engellemenin ve böylece sivillerin ölümüne neden olmanın dünyanın neresinde olursa olsun ve hangi amaçla yapılırsa yapılsın bir savaş ve insanlık suçu olduğu tartışmasızdır. Madaya'yı kuşatma altında tutarak savaş suçu isleyenleri lanetliyor ve bu konudaki tutumlarının bir zillet olarak boyunlarına geçirileceğini hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı

Argun, Esed rejimi ve uluslararası güçlerin, istedikleri gibi katliam yaparak, Suriye'yi yeniden dizayn etme çabalarının aralıksız sürdüğüne işaret ederek, şunları kaydetti:

"MAZLUMDER olarak 'kim olursa olsun zalime karşı, kim olursa olsun mazlumdan yana' ilkesini kuruluş felsefesi olarak benimsedik. Bu ilkenin bir gereği olarak, son günlerde Suriye’nin Lübnan sınırında bulunan Madaya kasabasında oluşturulan insan hakkı ihlallerine ve muhtemel katliamlara karşı çıkıyor, tüm duyarlı insanları ve ülkeleri katliamı önlemeye çağırıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.