Konya

Eğitimcilerin "Unutulmayan Değerler"i kitap haline getirildi

16:14 13 Ocak 2016
Eğitimcilerin "Unutulmayan Değerler"i kitap haline getirildi

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında eğitimcilerin yaşadıkları gerçek hayat hikayeleri "Unutulmayan Değerler" kitabında bir araya getirildi.

"Unutulmayan Değerler Sizlerle Unutulmayacak" isimli etkinlik kapsamında, değerler eğitimi konusunda eğitimcilerin öğrencileriyle yaşadığı gerçek hayat hikayelerinin yer aldığı "Unutulmayan Değerler" kitabının tanıtımı yapıldı.

Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ziya Yalçınkaya, Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen programda, SEDEP'in değerli ve önemli bir proje olduğunu söyledi.

Projenin her yıl geliştirilerek uygulanmaya devam ettiğini ifade eden Yalçınkaya, "Projeye başladığımız yıl olan 2012-2013 eğitim öğretim döneminde 112 okulda 85 bin öğrenciye 2 milyon 150 bin materyal dağıtılırken, 2014-2015 eğitim öğretim döneminde ise 106 okulun öğretmenler odasına 6 bin 490 kitaptan oluşan değerler kütüphanesi kitaplığı oluşturuldu. 43 okulda 69 bin yayından oluşan değerler kütüphanesi oluşturuldu ve proje kapsamında çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise Eğitim sisteminin amacının öğrencilere sadece akademik başarı vermek olmadığını dile getirerek, "Toplum olarak ahlaki değerlere büyük ihtiyaç duyuyoruz. Bu nitelikteki insanların yetişebilmesi için de kendi değerlerine sahip insanları okumak, anlamak ve yaşamak gerekiyor. Bu yüzden bu proje büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bülent Dilmaç sunum gerçekleştirdi.

Programa, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ve öğretmenler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.