Konya

Cumhuriyet Başsavcısı Tezcan'a ziyaret

14:47 14 Ocak 2016
Cumhuriyet Başsavcısı Tezcan'a ziyaret

Konya Platformu Eğitim, Kültür, Sağlık ve Çevre Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan’ı ziyaret etti.

Tezcan, yaptığı konuşmada, sosyal adaletin tesisinde sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü söyledi.

Toplumda gerçek adaletin tesisi için öncelikle sosyal adaletin tesisinin gerektiğini belirten Tezcan, "Bu konuda en büyük görev gönüllü teşekküllerimiz olan Vakıf ve Derneklerimize düşüyor. Onlar toplumu ilgilendiren tüm konularda iyileştirici, koruyucu faaliyetleri yerine getirdikçe suç ve suçlu oranlarımızın hızla azalacağına inanıyorum. Cezalandırıcı adaletten ziyade onarıcı adalet bizim önceliğimiz. Bu anlamda bir kez suça bulaşmış fertlerin ıslahına ve topluma uyumlu ve faydalı bir vatandaş halinde yeniden kazandırılmasında gönüllü teşekküllerimizin çalışmaları hayati önemdedir" diye konuştu.

Çelik ise dernek olarak Konya’ya Onkoloji Hastanesi, AMATEM binalarının yapılması, Ardıçlı mevkiinde ormanlık alan oluşturulması, şehit ailelerine ev hediye edilmesi projesi gibi fiziksel katkılarının yanısıra eğitim, kültür, sağlık ve çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik somut faaliyetler yaptıklarını ifade etti.

Çelik, ziyaretin ardından Başsavcı Tezcan'a hediye takdim etti.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.