Konya

Konya itfaiyesi 2015 yılında 8 bin 296 yangına müdahale etti

15:48 18 Ocak 2016
Konya itfaiyesi 2015 yılında 8 bin 296 yangına müdahale etti

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2015'te Konya genelinde 8 bin 296 yangına müdahale ettiği bildirildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Büyükşehir Yasası ile İtfaiye teşkilatını güçlendirdiklerini belirterek, yıl içinde itfaiye ekiplerinin yangın, trafik kazası, göçük, su baskını ve diğer nedenlerle binlerce olaya müdahale ettiğini açıkladı.

31 ilçede 108 itfaiye merkezinde binden fazla itfaiyecinin görev yaptığı hatırlatılan açıklamada, yangın ve felaketlere etkili müdahale için itfaiye teşkilatının yoğun gayret içinde olduğuna dikkat çeken Akyürek şunları kaydetti:

"Şehrin stratejik noktalarına 'İhbar Takip Sistemi' kurulmasıyla ihbar yapılan noktaya ulaşma süresi merkezde 6-8 dakika, ilçelerde ise 10-15 dakika. İtfaiye ekiplerimiz geçen yıl konut, fabrika, odun, kömür deposu, orman, fidanlık, ot, saman yangını ve motorlu araç yangınları olmak üzere toplam 8 bin 296 yangına müdahale etti. Yangınların büyük çoğunluğu söndürülmeden atılan kibrit ve sigaradan kaynaklanırken, diğer sebepler ise elektrik kontağı, baca tutuşması, ocak, soba, LPG, doğalgaz, akaryakıt ve yıldırım düşmesi olarak belirlendi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.