Konya

Gençlik, Şiddet ve Sosyokültürel Etkenler Çalıştayı başladı

15:53 22 Ocak 2016
Gençlik, Şiddet ve Sosyokültürel Etkenler Çalıştayı başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Necmettin Erbakan Üniversitesince (NEÜ) düzenlenen "Gençlik, Şiddet ve Sosyokültürel Etkenler Çalıştayı" başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Hakan Dulkadiroğlu, Uluslararası Meram Gençlik Akademisi Eğitim, Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirilen çalıştayda, gençliği şiddetten uzak tutmaya dair pek çok politikayı hayata geçirdiklerini belirtti.

Bakanlık olarak gençlerin hayatın içinde daha etkin ve faydalı bireyler olmaları için çalıştıklarını ifade eden Dulkadiroğlu, "Bundan sonraki yapacağımız çalışmalarda, gençleri şiddetten uzak tutmak için daha ciddi kamu politikaları yürüteceğiz. Üniversitelerimiz, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte gençlerimizi doğru kanallara sevk edebileceğimize inanıyoruz" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Füsun Çuhadaroğlu da şiddetin pek çok çeşidi olduğuna vurgu yaptı.

Şiddetin dünya çapında bir sorun olduğunun altını çizen Çuhadaroğlu, "Gençlerin kendilerinin uyguladığı bir de başkaları tarafından uygulanan şiddet var. Bu konuda anne babalara büyük görevler düşüyor. Anne babalık becerileri çok önemli. Önlemek için bir şeyler yapılacaksa bu işin köküne inilmeli. Toplumsal bir hareket olması lazım. Anne babaların daha küçük yaşta çocuklarına yaptığı muamele, çocukla kurduğu ilişki, ona uyguladığı disiplinin şekli çocuğun ileride şiddet uygulayıcı birine dönüşüp dönüşmemesi açısından son derece önemli" diye konuştu.

- "Çocuklar medya okuryazarlığı konusunda eğitilmeli"

Çuhadaroğlu, medyayı doğru anlatmanın şiddetin önüne geçebileceğini dile getirdi.

Çocukların medya okuryazarlığı konusunda eğitilmesi gerektiğini vurgulayan Çuhadaroğlu, Medya Okuryazarlığı Dersi'nin okullarda verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İki gün sürecek çalıştayda, "eğitimde, sporda, sanatta şiddet", "medya ve kitle iletişiminde şiddet", "değerlerle şiddet", "istihdam ve şiddet", "engellilerde şiddet", "toplumsal yapılar ve şiddet", "suç ve şiddet" olmak üzere 7 başlıkta şiddet konusu ele alınacak.

Programa, NEÜ Öğretim Üyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Gençlik Akademisi Koordinatörü Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, NEÜ Aile ve Gençlik Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Barbaros Yalçın da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.