Konya

Pazar esnafına sıcak çorba ikramı

11:55 26 Ocak 2016
Pazar esnafına sıcak çorba  ikramı

Beyşehir Belediyesince, soğuk havada tezgah açıp satış yapmaya çalışan pazar esnafı ve vatandaşlara, "ikram çeşmesi" uygulamasıyla sıcak çorba dağıtılıyor.

İlçede bir süredir etkisini sürdüren soğuk hava, halde tezgah açan pazar esnafını da olumsuz etkiledi. Birçok pazarcı tezgahlarının önünde soba kurarak ve kovalar içerisinde ateş yakarak ürünlerini korumaya, kendilerini ısıtmaya çalıştı.

Beyşehir Belediyesi de soğuk havaya rağmen tezgah açan esnaf için, "ikram çeşmesi" uygulaması başlattı. Esnafa sıcak çorba ve ekmeğin ikram edildiği uygulamada, zabıta görevlileri de pazar yerini dolaşarak bardakla çorba dağıttı.

Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede gece sıfırın altında 15 derece değerlerinin görüldüğünü söyledi.

Aşırı soğuk nedeniyle Beyşehir Gölü kıyılarının buz tuttuğunu vurgulayan Özaltun, "Havanın soğuk olmasına rağmen rızkını kazanmak isteyen pazarcı esnafımız açık alanda çalışıyor. Pazara alışverişe gelen insanlarımız da var. Bu soğuk günlerde insanlarımızın içini ısıtma ve sıcak bir ikramda bulunma adına ikram çeşmemizden çorba servis etmeye başladık” dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.