Konya

Esnafın yıllık kayıt ve aidat tarifesinde bu yıl artış olmayacak

16:00 27 Ocak 2016
Esnafın yıllık kayıt ve aidat tarifesinde bu yıl artış olmayacak

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) esnafın yıllık kayıt ve aidat tarifesinde bu yıl artış yapılmayacağını duyurdu.

KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, yaptığı yazılı açıklamada, asgari ücretin bin 300 lira olmasıyla birlikte esnaf ve sanatkarların kayıt ücreti ve yıllık aidatlarının artmasını önlemek için Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından artış yapılmaması kararı alındığını söyledi.

Konu ile ilgili kararın Resmi Gazetede yayımlandığını ifade eden Karamercan, "Bu kararla birlikte esnaf ve sanatkarımızın kayıt ücreti ve yıllık aidat artışından etkilenmemesi sağlanmıştır. 2015 yılı için uygulanan kayıt ücreti ve yıllık aidat tarifesinin değiştirilmeden aynen devam ettirilmesi yerinde bir karar oldu" dedi.

Zam yapılmasının esnaf ve sanatkarı zor durumda bırakacağını belirten Karamercan, "Asgari ücrette yapılan yaklaşık yüzde 30'luk artışla birlikte esnaf ve sanatkarların kayıt ücreti ve yıllık aidatlarına da artış yapılması gündeme geldi. Bu artışın, esnaf ve sanatkarı zor durumda bırakacağı düşüncesiyle bu yıl kayıt ücreti ve yıllık aidat tarifesinde artış yapılmadı" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.