Konya

Suriyelilere çalışma izni verilmesi

14:16 28 Ocak 2016
Suriyelilere çalışma izni verilmesi

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, iş dünyasının temsilcileri olarak, hükümetin Suriyeli misafirlerin çalışma izni almalarına imkan sağlayan Bakanlar Kurulu kararını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Şimşek, yaptığı açıklamada, Türkiye'de istihdam edilecek Suriyelilerin çalışma esaslarının Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenmesi ve "Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Çalışma İzinlerine Dair Yönetmelik"in yürürlüğe girmesinin olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi.


Karara göre Suriyeli sığınmacılara verilen çalışma izninin, kayıt dışılığın önüne geçilmesi ve bu insanlara daha iyi şartlarda çalışma imkanı sağlaması bakımından son derece önem arz ettiğini ifade eden Şimşek, "Kararla birlikte çalışma iznine başvurulan iş yerinde çalışan geçici koruma sağlanan yabancı sayısının, o iş yerinde çalışan Türk vatandaşı sayısının yüzde 10'uyla sınırlandırılmış olması Türk işçilerimizin mağduriyetini de önleyecek yerinde bir adımdır. Bunun yanında Suriyeli sığınmacı kardeşlerimizin yardıma muhtaçlıktan kurtulup, kendi hayatlarını ve ailelerinin geçimini sağlayabilecek yasal altyapıya kavuşmuş olmaları da son derece olumlu bir gelişmedir" dedi.

- "Suriyeli misafirlerimizin çalışma izninin çıkması memnuniyet verici"


Türkiye'ye sığınan Suriyeli misafirlerin sayısının 2 milyonu aştığını dile getiren Şimşek, Konya'da ikamet eden Suriyelilerin sayısının 60 binin üzerinde olduğunu bildirdi.


Şimşek, MÜSİAD Konya Şubesi olarak, çalışmaları desteklediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:


"Hükümetimizin Suriyeli misafirlerin ülkemize alınması konusundaki tutumunu desteklediğimizi ve yıllardır ülkemizde ikamet eden bu insanların ülkemiz ekonomisine dahil edilmesi gerektiğini daha önce de dile getirmiş, bu doğrultuda Mevlana Kalkınma Ajansı desteği ile Konya'daki Suriyeli misafirlerin ekonomik potansiyelleri ve işbirliği imkanlarının belirlenmesine yönelik bir çalışma hazırlayarak kamuoyumuzla paylaşmıştık. İş dünyasının temsilcileri olarak, hükümetimizin Suriyeli misafirlerin çalışma izni almalarına imkan sağlayan Bakanlar Kurulu kararını memnuniyetle karşıladığımızı özellikle ifade etmek istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.