Konya

TİMAV’dan seçmeli ders çağrısı

14:32 09 Şubat 2016
TİMAV’dan seçmeli ders çağrısı

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdoğdu, "Velilerimize, gençlerimizin geleceklerini inşa edecek, onların fikren ve ruhen sağlıklı bireyler olarak şekillenmelerini sağlayacak, Temel Dini Bilgiler, Kuran-ı Kerim, Hazreti Muhammed'in Hayatı derslerini, seçmeli ders olarak tercih etmelerini önemle ve ısrarla tavsiye ediyoruz" dedi.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdoğdu yaptığı yazılı açıklamada, TİMAV vakfı olarak temel hedeflerinden birisinin, manevi olarak donanımlı, ahlaki seciyeleri yüksek nesiller yetiştirmek olduğunu aktararak, "Kur'an'la irtibatı olan, peygamberini tanıyan bir nesil inşa etme gayreti içinde olduklarını" belirtti.

Toplumun küreselleşen dünyada yozlaşarak, değerlerini kaybettiğine de işaret eden Erdoğdu, şunları kaydetti:

"Din eğitiminin, bireylerin ruhen daha sağlıklı, ahlaklı, sosyal ilişkileri daha güçlü, tutarlı ve öz güveni yüksek kişiler olarak yetişmesine büyük katkı sağladığı malumdur. Bu sebeple Milli Eğitim Bakanlığımız asıl kaynaklarına dayalı, hurafelerden uzak, sevgi ve ahlak temelli bir din eğitimi ve öğretiminin zeminini hazırlamak ve bu doğrultuda gençlerin milli, manevi ve ahlaki değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak istiyor. İmam hatip okulları dışında, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu, Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça dersleri de seçmeli ders olarak okutuluyor."

Ayrıca seçmeli ders belirleme süresinin 19 Şubatta sona ereceği uyarısında bulunan Erdoğdu, "Velilerimize, gençlerimizin geleceklerini inşa edecek, onların fikren ve ruhen sağlıklı bireyler olarak şekillenmelerini sağlayacak, onları gelecekte birçok yanlışlıktan ve gayr-i ahlaki tehlikelerden koruyacak Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Hz. Muhammedin Hayatı derslerini, seçmeli ders olarak tercih etmelerini önemle ve ısrarla tavsiye ediyoruz" görüşlerine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.