Konya

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

11:19 20 Şubat 2016
Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Yaşanan hain saldırı, birlik ve beraberlik ruhumuzu geliştirmekten başka bir işe yaramayacak. Oluşturmak istedikleri korku ve tedirginliğin girdabında terör ve destekçilerinin bizzat kendileri boğulacaklardır" dedi.

Öksüz, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da yaşanan saldırıyla Türk milleti ve devletinin birliğini, bütünlüğünün hedef alındığını belirtti.

Türk milletinin geçmişte yaşadığı acı tecrübelerden aldığı dersle, birliği ve bütünlüğüne yönelik her türlü saldırıda beraber olduğunu ifade eden Öksüz, şunları kaydetti:

"Yaşanan hain saldırı, birlik ve beraberlik ruhumuzu geliştirmekten başka bir işe yaramayacak. Oluşturmak istedikleri korku ve tedirginliğin girdabında terör ve destekçilerinin bizzat kendileri boğulacaklardır. Milletimiz tarih boyunca özgürlüğünü, kardeşliğini, birliğini ve dirliğini hedef alanlara karşı mücadelesinde hiçbir zaman yılmamış ve yorulmamıştır. Bu yeni dönemde de azmiyle, sabrıyla, kudretiyle, şefkatiyle vatanına ve insanına uzanmak isteyen namahrem elleri kıracak, üzerinde oynanan oyunları bir bir kurutacaktır. Terörün ve teröristin her türlüsünü lanetliyor, sağduyulu tüm kesimleri silahları susturmaya, terörü bitirmeye davet ediyoruz. Ülkemize karşı yönelen her türlü tehdide devletimizin vereceği cevap, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız tarafından desteklenmektedir ve desteklenecektir. Yaşanan hain saldırıda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.