Konya

Kedilere "toplu konut" yaptırdı

13:23 23 Şubat 2016
Kedilere "toplu konut" yaptırdı

Konya'da yaşayan bir kadın, kış aylarında zor durumda kalan sokak kedileri için kedi evi yaptırdı.

Sarayönü ilçesine bağlı Başhüyük Mahallesinde yaşayan Nurten Teke, kış aylarında sokak hayvanlarının sıkıntılarını giderebilmek için böyle bir çalışma içerisine girdiğini söyledi.

Soğuk havaların hayvanları etkilediğini ifade eden Teke, "Kış aylarında mahallemizdeki insan sayısı bir hayli azalıyor. Kış da çok ağır geçiyor. Bu yüzden sokak hayvanlarımız büyük sıkıntılar yaşayabiliyor. Özellikle kedilerin kış aylarında yaşadığı sorunları giderebilmek için bir kedi evi yaptırmayı düşündüm" dedi.

Kedi evinin yapımı için mahallede yaşayan Ramazan Malkondu'dan yardım aldığını anlatan Teke, "Aklımdaki düşünceyi Ramazan beye anlattım. O da kendi tasarımı olan dört katlı bir kedi evi yaptı. Devlet nasıl insanlar için toplu konut yapıyorsa, bende kediler için bir toplu konut yaptırdım. Ben bunu yaparken çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Çünkü o canlılar bizim için yaratıldı. Kendimizi seviyorsak, yaratanın aşkı için hayvanları da sevmek zorundayız" şeklinde konuştu.

Yaptığı çalışmanın, mahallede farkındalık oluşturduğunu da dile getiren Teke sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaptırdığım kedi evini gören bazı bayanlar duyarsız kalmadı. Çok beğendiler ve onlarda yapmak istediler. Dört bayan arkadaş daha kedi evi yaptırarak evlerinde kedi beslemeye başladı. Bizim bu yaptıklarımıza bazen tepki, bazen de tebrik geliyor. Yapacaksanız insanlara yönelik bir şeyler yapın diye eleştiriler geliyor. İnsanlar için zaten birçok şey yapılıyor ama hayvanlarımız muhtaç. İnsan bir şekilde karnını doyurur ama sokak hayvanları öyle değil. Bu hayvanlara bakmak sanıldığı kadar zor değil. Herkesin evinde iyi kötü yemek pişiyor. Yapacağımız tek şey, bu yemeğe sadece bir bardak fazla su dökmek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.