Konya

Kulu'da kimyon ve çörek otu desteklemeleri

15:03 04 Mart 2016
Kulu'da kimyon ve çörek otu desteklemeleri

Kulu Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, tıbbi ve aromatik bitki grubundan, kimyon ve çörek otu eken çiftçilere "İyi Tarım Uygulamaları" kapsamında dekara 100 lira destek verileceğini bildirdi.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, verilen desteğin başvuru yapan her çiftçiye ödenmeyebileceğini, öncelikle çiftçilerin İyi Tarım Uygulamaları sertifikası almak için eğitim ve yaptırımları yerine getirmek zorunda olduğunu ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yetkili denetçileri tarafından yapılan denetlemeler sonucu uygun olan çiftçilerin sertifikalarını alabileceğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası iki biçimde alınabilmektedir. Birincisi bireysel başvuru diğeri ise grup başvurudur. Bireysel başvurunun danışmanlık ücreti çok yüksek olduğundan, Ziraat Odamız sizler adına mesai harcayarak toplu olarak grup başvurusu yapıp danışmana ödenecek ücreti en aza indirgeyecektir. Grup başvurusu dışında bireysel başvuru yapmak isteyen çiftçilerimiz de odamızdan danışman adresleri alabilirler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.