Konya

22 Mart Dünya Su Günü

11:36 22 Mart 2016
22 Mart Dünya Su Günü

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, israfa karşı su tasarrufu mücadelesinin sonuna kadar süreceğini belirtti.

Uzbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Su Günü'nün, temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılması amacıyla ilan edildiğini hatırlattı.

Türkiye'de temiz su sorununun giderek büyüdüğünü ifade eden Uzbaş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Su zengini bir coğrafyada kişi başına düşen yıllık su miktarının 8 bin ile 10 bin metreküp. Oysaki ülkemizde bu değer bin 700 metreküp civarındadır. Maalesef bu kadar sınırlı suyu olan genelde ülkemizde ve özelde şehrimizde kaynaklarımız toplumsal gereksinimleri iyi analiz edilmemiş bir yaklaşımla kullanılmakta ve kirletilmektedir. Öte yandan tarımda uygulanan yanlış sulamanın hala önemli bir sorun olarak devam ettiğini söylemek gerekir.Modern sulama teknikleri su tasarrufunun yanı sıra ürünü ve toprağı da koruyacaktır. Genel Müdürlüğümüze bağlı birimler, başta çocuklar olmak üzere şehrimizde bulunan her ferdi su tasarrufu konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor. Havayı, toprağı, suyu temiz kullanmak tüm insanların sorumluluğundadır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.