Konya

Konya Tarım Fuarı'na doğru

13:09 22 Mart 2016
Konya Tarım Fuarı'na doğru

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "21 ülkeden bin 200 marka, 394 firma ve temsilcisinin katılımı ile gerçekleştirilecek fuar, 60 ülke ve 81 ilden gelecek 350 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapacak." dedi.

Ersözlü, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, 23-27 Mart tarihlerinde Konya'da 14. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'nın açılacağını söyledi.

Konya Tarım Fuarı'nın geçen yıl 18 ülkeden bin 143 marka ve 388 firmanın katılımı ile düzenlendiğini anımsatan Ersözlü, fuarın 57 ülke ve 76 ilden gelen 282 bin 613 ziyaretçiyi Konya'da buluşturduğunu dile getirdi.

Bu yılki fuarın 7 ayrı salonda, toplam 86 bin metrekarelik sergi alanında yapılacağını belirten Ersözlü, şunları kaydetti:

"21 ülkeden bin 200 marka, 394 firma ve temsilcisinin katılımı ile gerçekleştirilecek fuar, 60 ülke ve 81 ilden gelecek 350 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapacak. Tarımsal mekanizasyon anlamında tüm teknolojik yeniliklerin görücüye çıkacağı fuar, traktörden biçerdövere, tarımsal mekanizasyon lansmanlarına ve çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Konusunda ülkenin en fazla ziyaretçiyi ağırlayan fuarı ve artık sadece ülkemiz açısından değil Avrasya coğrafyasının da sektöründeki en önemli buluşması haline gelen Konya Tarım Fuarı'nda bu yıl hedefimiz en az 60 ülkeden ziyaretçiyi, katılımcı firmalarımız ile buluşturmak."

Toplantıya, Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği Başkanı Şenol Önal, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş ile Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.