Konya

Karapınar'da, "Çocuk Cinsel İstismarı" konferansı

10:52 23 Mart 2016
Karapınar'da, "Çocuk Cinsel İstismarı" konferansı

Karapınar Kaymakamlığı tarafından "Aile içi iletişim ve Çocuklara Cinsel İstismar" konulu konferans düzenlendi.

İlçe Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi, Aile ve Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Süleyman Barbaros Yalçın katıldı.

Çocuk istismarının önlenmesi konusunda kurumlar arası işbirliğinin şart olduğunu dile getiren Yalçın, böyle bir durumla karşılaşan çocukların nasıl bir davranış sergileyecekleri, kimlere müracaat edecekleri ve nasıl savunma göstereceklerini anlattı.

Yalçın şunları kaydetti:

"Çocuk istismarı, her türlü istismar toplumun her kesimini ilgilendiren sosyal bir hastalıktır. Cinsel istismar aile içi ve aile dışı olarak ikiye ayrılmaktadır. İstismarı engelleyebilirsek gelecekte de olabilecek istismarları oradan kaldırabiliriz. Bu yüzden çocuklarımızın gelecekte sorunlar yaşamasını engellemek açısından önem taşımaktadır. İstismarların bazıları duygusal istismarlardır. Bunların günlük hayatımızda farkına varmadan yapabiliyoruz. Çocuklarımızla iletişimimizde onları konuşmalarımızla duygularını zedeleyebiliyoruz.

- Günlük konuşmalara dikkat edilmeli

Onları incitebiliyoruz. Günlük konuşmalarımıza mutlaka dikkat etmeliyiz. Çocuklarımızla sağlıklı iletişim kurmalıyız. Seksi konuşmak, teşhir etmek, röntgencilik cinsel anlamda çocuğa dokunulması, cinsel istismara girmektedir. Çocukların bunlardan mutlaka korunması gerekir. İstismarlara kaşı mutlaka Aile Sosyal Politika Müdürlüğü problemin çözümü için katkı sağlamaktadır. Sosyal medyada çocuklara karşı istismarla artmaktadır. Çocuklarımız ergenlik ve gençlik dönemlerinde problem karşılaştıklarında bizlerle iletişim kurabilecek hale getirmemiz lazım. Biz genelde sorun oluştuktan sonra problemi nasıl çözeriz sorunu ile karşılaşıyoruz"

Programa ilçe Kaymakamı Mustafa Karaca'nın yanı sıra çok sayıda dinleyici katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.