Konya

"Yerel Yönetimler ve Turizm Çalıştayı"

14:39 24 Mart 2016
"Yerel Yönetimler ve Turizm Çalıştayı"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Konya'mız 500 bin ziyaretçi rakamlarından 2,5 milyon sayısına ulaştı. Orta vadede 5 milyon, sonra da 10 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

"2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya" etkinlikleri kapsamında, bir otelde, "Yerel Yönetimler ve Turizm Çalıştayı" düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, tarihi zenginliklerin turizm açısından önemine değindi.

Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliğine bakıldığında, kaçırılan fırsatlar ve yapılamayanlar karşısında hayıflandıklarını dile getiren Akyürek, "Amerika'daki şehir müzelerini ziyaret ettiğimizde ya Mezopotamya, Ortadoğu, Anadolu, Mısır'dan kaçırılanlar, çalınanlar, satılanlar ya da çok sıradan, tarihi özelliği olmayan bir takım malzemelerle müzecilik yapıldığı görülüyor. Oralarda milyonlarca ziyaretçi ağırlanıyor." diye konuştu.

Akyürek, tarihi ve kültürel değerlerin turizm açısından daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Biz, Anadolu olarak bir açık hava müzesi konumundayız. Konya da Anadolu'nun merkezinde yer alan önemli bir tarihi şehir. Hititlerden, Friglere, Neolitik döneme, milattan önce 9 binli yıllara dayanan yerleşim kalıntılarıyla ilçelere kadar donanmış bir şehrin yöneticisi konumundayız. Bu zenginliklerimizin ortaya çıkarılması, önce kendi insanımıza, sonra da tüm insanlığa bunları tanıtmamız gerekiyor. Bu da farkındalık ve çok çalışma gerektiriyor."

Etkinlikler kapsamında kente daha fazla turist gelmesini beklediklerini aktaran Akyürek, "Konya'mız 500 bin ziyaretçi rakamlarından 2,5 milyon sayısına ulaştı. Orta vadede 5 milyon, sonra da 10 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Bir başkent daima başkenttir"

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Bir başkent daima başkenttir" sözünü hatırlatarak "Turizm başkenti olarak Konya 2016'da yeniden taçlandırılmış oldu. Şehirlerin bir ruhu, tarihten aldığı bir görevi var. Konya da bu görevi icra edecek, 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti olarak tarihten almış olduğu mirası koruma, anlatma ve dünyaya ifade etme görevini ifa edecek." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Genel Müdürü İsmail Taşdemir sunum yaptı.

Çalıştaya, Konya Valisi Muammer Erol, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.