Konya

Kira vergisi beyannamesinde son gün 31 Mart

15:57 24 Mart 2016
Kira vergisi beyannamesinde son gün 31 Mart

Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, 2015 yılında kira geliri elde edenlerin gelir vergisi beyannamesini verme süresinin 31 Mart perşembe günü sona ereceğini belirtti.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, ev ve iş yeri sahiplerinin zor durumda kalmaması için kira gelirlerini doğru bilgiyle, doğru zamanda beyan etmesi gerektiğini kaydetti.

Turan, "Mesken kiralamalarından 3 bin 600 liranın üzerinde, iş yeri kiralamalarından ise 29 bin liranın üzerinde gelir elde eden mesken sahipleri kira gelir vergisine tabi tutulmaktadır ve beyanname vermek zorundadır. Kira gelirleri nedeniyle vatandaşlarımızın ileride zor durumda kalmamaları için 2015 yılına ait kira gelirlerini doğru ve zamanında beyan etmeleri gerekmektedir. Vaktinden sonra yapılan bildirimler için mesken kiralamalarında 3 bin 600 liralık, iş yeri kiralamalarında ise 29 bin liralık muafiyet sınırı dikkate alınmayacaktır" dedi.

Turan, istisna sınırının üzerinde olup beyan edilmeyen kira gelirlerinin tespit edilmesi durumunda, hem istisnadan yararlanılamayacağını hem de vergilerin cezasıyla tahsil edileceğini hatırlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.