Konya

"TÜMOSAN bu yıl ilkleri yaşıyor"

11:06 25 Mart 2016
"TÜMOSAN bu yıl ilkleri yaşıyor"

AYŞE ŞENSOY - Türkiye'nin ilk dizel motor üreticisi Türk Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin (TÜMOSAN), Konya Tarım Fuarı'nda görücüye çıkardığı traktör ve forkliftler, yerli ve yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

TÜMOSAN Genel Müdür Yardımcısı Serhun Olgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜMOSAN'ın uzun yıllardan beri Türkiye'de traktör pazarının ikincisi olarak faaliyetlerini yürüttüğünü söyledi.

Geçen yıl yine ikinci sırada yer alarak, pazar payını bir önceki yıla göre muhafaza ettiklerini belirten Olgun, 2016'ya çok daha hazır bir şekilde girdiklerini ifade etti.

Türkiye'nin genel traktör pazarına bakıldığında yıllık satış miktarının 60-65 bini geçtiğini aktaran Olgun, şunları kaydetti:

"2016 yılında ülkemizin bulunduğu coğrafyanın etrafında süre gelen olaylarla da alakalı olarak belki bir miktar düşüş olacağını varsayıyoruz. Ama tabii bu çok büyük miktarda olmayacaktır. Çünkü ülkemizin özellikle tarım konusundaki üretimi her geçen gün artarak devam etmektedir. Pazarda faaliyet gösteren firmalara bakıldığında, traktör üretimleri son yıllarda çok büyük oranda değişmedi. Ancak yeni markalar, ithalatçılar sürekli pazara girerek rekabeti artırmaktadır."

- "15 ülkeye ihracat yapıyoruz"

Olgun, ihracat konusuna önem verdiklerini, şu anda 15 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, dikkatli ve emin adımlarla yeni pazarlara açılma konusunda ilerlediklerini dile getirdi.

Her yıl daha yeni ürünler üretmeyi önemsediklerine işaret eden Olgun, şöyle devam etti:

"Bu yıl piyasaya, traktör, istifleme makineleri ve traktörle kullanılan tarımsal ekipmanlar konusunda yeni ürünlerimizi sunduk. Bu yıl ilkleri yaşıyoruz. İstifleme sektörüne bu sene adım attık ve TÜMOSAN motorunu kullanmakta olan yerli üretim forkliftleri piyasaya sunarak çiftçilerimizle buluşturduk. Ayrıca hayvancılıktan toprak işleme aletlerine kadar 300'ün üzerinde farklı çeşitte tarımsal alet ve ekipmanı TÜMOSAN markalı olarak çiftçilerimizin beğenisine sunduk. En çok satışını gerçekleştirdiğimiz 7100 ve 8100 serili traktörlerde ergonomik unsurları artırdık. Dijital gösterge paneli ve özellikle gece uzun süreli kullanımlarda görüşü artıracak ışıklandırma sistemi gibi birçok özelliklerle yüz değişikliği yaparak beğeniye sunduk."

Olgun, aynı zamanda çiftçilerin uzun zamandır beklentisi olan dar ve kısa bahçe traktörünü de bu yıl fuarda sergilediklerini, satışların gayet iyi durumda olduğunu, ürünlerin yoğun ilgi gördüğünü anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.