Konya

E-tebligat sistemine başvuru süresi 1 Nisan'da sona erecek

12:55 25 Mart 2016
E-tebligat sistemine başvuru süresi 1 Nisan'da sona erecek

Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, e-tebligat sistemine başvuru süresinin 1 Nisan'da sona ereceğini belirterek, mükellefleri uyardı.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, gelişen teknolojiyle kağıt ortamında ve el ile yapılan işlemlerin artık elektronik ortamda yapılacağını bildirdi.

Elektronik tebligatın, Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayınlanan 456 sıra no'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile yürürlüğe girdiğini ifade eden Turan, şunları kaydetti:

"Kanunda belirtilen hükümlere göre, tebliği gereken elektronik imzalı evrak, e-tebligat sistemi kullanılmak suretiyle mükellefin elektronik tebligat adresine tebliğ edilebilecek. Buna göre, tebliğe elverişli elektronik adres kullanma zorunluluğu getirilenler elektronik ortamda tebliğ yapılabilecekler. Elektronik ortamda tebliğ yapılabilecek olanlar, tebliğle belirlenen sürelerde bildirimde bulunarak elektronik tebligat adresi almak ve elektronik tebligat sistemini kullanmak zorunda olacak. Bu mükelleflerin dışında kendilerine elektronik tebligat yapılmasını talep eden kişiler de sistemden isteğe bağlı olarak yararlanabilecek. E-tebligat sistemine başvurular, 1 Nisan'da sona erecek. Bu sebeple mükelleflerin cezalı duruma düşmemesi için bağlı oldukları vergi dairelerine müracaatlarını yaparak gerekli işlemleri bir an önce yaptırmaları gerekmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.