Konya

Hayatında "engele" yer yok

13:50 28 Mart 2016
Hayatında "engele" yer yok

METİN BOLAT - Konya'da belden aşağısı tutmadığı için kestiği su bidonunun içinde, çizme geçirdiği ellerini kullanarak hareket eden 50 yaşındaki Halil Candan'ın karşılaştığı hiçbir zorluk yaşama sevincini gölgelemiyor.

Taşkent ilçesi Kongul Mahallesi'nde yaşayan doğuştan bedensel engelli Candan'ın belden aşağısı tutmuyor. El ve dizlerinin üzerinde hareket edebilen Candan, kışın ellerine çizme geçirip kestiği su bidonunun içinde dışarıya çıkıyor. Yazın ise ellerine geçirdiği lastik parçaların yardımıyla dizlerinin üzerinde hareket eden Candan, azmiyle örnek gösteriliyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlığı dönemde hediye ettiği akülü aracını, engebeli arazi, buzlanma ve kar gibi olumsuz kış şartları nedeniyle her zaman kullanamayan Candan, aracından özellikle yaz aylarında ilçe merkezine gitmek ve mahalledeki yakınlarını ziyaret etmek için yararlanıyor.

- Hayatında zorluğa yer yok

Candan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceleri kışın pek fazla dışarıya çıkamadığı için evde oturmaktan çok sıkıldığını söyledi.

Çocuklar bidonlarla kayarken aklına gelen fikri uygulamak istediğini belirten Candan, "Ben de çocuklar gibi bidonun içine girdim. Baktım rahat, sonraki yıllarda da devam ettim. Bidonun içinde kendimi iyi ve güvende hissediyorum. Elbiselerimin kirlenmemesi ve üşümemek için bidonun içinde hareket ediyorum." diye konuştu.

Hayatında zorluğa yer olmadığını, dua edip istediği yere ulaştığını aktaran Candan, akülü aracını engebeli arazi ve kışın olumsuz hava şartları nedeniyle sürekli kullanamadığı bildirdi. Özellikle yazın mahalledeki yakınlarını ziyaret etmek ve ilçe merkezine gitmek için akülü aracını kullandığını dile getiren Candan, hayatını önemli oranda kolaylaştıran aracı hediye eden Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür etti.

- "Hayatımdan memnunum"

Candan, hayata her zaman olumlu bakmayı bilmek gerektiğini, bu şekilde hareket ederken hiçbir yerinin ağrımadığını ve herkes gibi hemen hasta olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hayata küsenleri çok gördüm. Adam köşeye geçip, 'Allah bu çileyi hep bana mı veriyor?' gibi cümlelerle sitem ediyor. 'Hiç kalkamazsan ne yapacaksın? Bak ben bu şekilde istediğim yeri gezebiliyorum' deyince kendilerine geliyorlar. Hayatımdan memnunum. İstediğim her şeyi yapıyorum. Sağlıklı insanın yaptığı her şeyi yaparım. Hayata küskünlüğüm yok. Allah'ın verdiğine şükrederim. Görenler, 'Allah yardımcın olsun' der. Allah'ın verdiğine şükrederim."

Mahalle sakinleri ise Candan'ın yaşam azmini örnek aldıklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.