Konya

Bozkır'da "Şehitleri Anma" gecesi

11:35 29 Mart 2016
Bozkır'da "Şehitleri Anma" gecesi

Bozkır Müftülüğü ve Bozkırlılar Vakfı tarafından, "Çanakkale Şehitleri ve Tüm Şehitlerimizi Anma Gecesi" düzenlendi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Caner Arabacı, Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programda, Çanakkale zaferinin hangi ruhla kazanıldığını anlattı.

Bu iman ve ruhun nasıl devam ettirilebileceğine değinen Arabacı, "Dün nasıl Çanakkale Savaşı haç ile hilalin savaşı ise bugün de Türkiye’nin doğusunda, hatta Afganistan'da ve bütün İslam coğrafyasında yaşanan üzücü olaylar, haç ve hilalin savaşından ibarettir. Buna karşı alınacak en önemli tedbir, çağın gereksinimleri ile donatılmış imanlı gençlik yetiştirmektir" diye konuştu.

Arabacı, imanlı, çalışkan ve vatanperver öğrenciler yetiştirmesi gayesinden dolayı Bozkırlılar Vakfı yöneticilerini tebrik etti.

Bozkırlılar Vakfı Başkanı Kamil Bilgin de vakfın eğitim çalışmalarından ve kaliteli insan yetiştirme gayesinden bahsetti.

Öğrencilerin Kur'an-ı Kerim ve şiirler okuduğu programda, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Arabacı'ya; Bilgin de uzun yıllar vakfa hizmet eden emekli yurt müdürü Bayram Ekici'ye hediye takdim etti.

Gece, şehitler için yapılan duanın ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.