Konya

Büyüme rakamları açıklandı

13:15 31 Mart 2016
Büyüme rakamları açıklandı

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, "Hem sanayi üretimi hem de GSYH verileri ışığında değerlendirebiliriz ki Türkiye 2016'da büyümesini hızlandıracaktır" dedi.

Türkiye ekonomisinin 2015'in dördüncü çeyreğinde yüzde 5,7 oranında büyümesini değerlendiren Öztürk, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerinin açıklanması doğrultusunda, 2016'da büyümenin devam edeceğini söyledi.

Öztürk, 2015'in ikinci yarısından itibaren, Türkiye'nin terör olaylarıyla birlikte eş zamanlı olarak uluslararası küresel piyasalardaki dalgalanmalardan da etkilendiğini dile getrdi.

Yaşananlara rağmen 2015'te yıllık yüzde 4 büyümenin dünya çapında bir başarı olduğunu ifade eden Öztürk, "Hem sanayi üretimi hem de GSYH verileri ışığında değerlendirebiliriz ki Türkiye 2016'da büyümesini hızlandıracaktır" diye konuştu.

Öztürk, Türkiye'nin bu olumlu havayı iyi değerlendireceğini belirterek şunları kaydetti:

"Büyümeye en büyük katkıyı özel sektörümüz sağlamıştır. Ekonomiyle ilgili tüm veriler yeniden yüksek oranda büyüme için tüm kesimlerin istekli olduğuna işarettir. Yeni bir ekonomik reform ortamı yakaladığımız bu dönemin iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. İçinde bulunduğumuz dönem, ekonominin yeniden ana gündem maddesi haline gelmesi ve yapılması gereken yapısal reformlar açısından da önemli bir fırsat sunmaktadır. Böylesine zorlu bir dönemde üreten, yatırım yapan, dünya pazarlarına açılan tüm tüccar ve sanayicilerimizi kutluyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.