Konya

Konya'da fidan dağıtımı

13:14 06 Nisan 2016
Konya'da fidan dağıtımı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya genelinde çiftçilere 2016 yılı destekleri kapsamında 225 bin adet meyve fidanı dağıttı.

Konya'da bölgeler arası gelişmişlik farkının giderilmesi ve kırsal alanlarda yaşayanların desteklenmesi için tarıma ve tarım projelerine destek veren belediye, fide ve fidan desteklerini 2016'da "Üretmek Sizden, Destek Büyükşehir'den" sloganıyla sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, özellikle kırsal bölgelerde üretimi artırmak ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla belediyecilikte ilk olarak başlattıkları fide ve fidan desteğini sürdürdüklerini söyledi.

Çiftçiye 2015'te 22 milyon liralık küçük ölçekli sulama projesi desteği, 9 milyon liralık fidan ve fide desteği verdiklerini belirten Akyürek, 2 milyon liralık da bağ aparatı tahsis ettiklerini de hatırlattı.

Akyürek, "Özellikle kırsal bölgelerimizde yaşayan insanlarımızı bulundukları yerde mutlu ve müreffeh bir şekilde yaşatmak öncelikli hedeflerimizden birisi. Bunun için bu bölgelerdeki çiftçilerimizin gelir seviyesinin artırılması, bölgesel destekler verilmesi ve böylece topyekün kalkınmayı sağlamak gerekiyor. Bu amacı gerçekleştirmek için Büyükşehir Belediyesi olarak gereken proje ve destekleme çalışmalarını sürdürüyoruz." dedi.

Her yıl önemli miktarda kaynağın bu tür desteklemeler için ayrılacağını belirten Akyürek, "Çiftçilerimiz talep ettikçe, üretmeye devam ettikçe biz de onlara destek olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"Üretmek Sizden Destek Büyükşehir'den" sloganıyla tarımsal desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 2016 destekleri kapsamında çiftçiye elma, kiraz, erik, vişne, asma ve böğürtlenden oluşan 225 bin meyve fidanı dağıttı.

Konya genelinde 11 milyon çilek fidesi, 165 bin kilogram malç naylonu dağıtımı da yapılmaya başlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.