Konya

Anadolu Ajansı 96 yaşında

12:53 07 Nisan 2016
Anadolu Ajansı 96 yaşında

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, pasta keserek Anadolu Ajansının (AA) 96. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

AA Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nün "Televizyonda Güncel Sorunlar" dersine katılarak, AA'nın 100. yıl vizyonu hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Kurumun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla Kurtuluş Savaşı'nın ilk yıllarında "Anadolu'nun sesini dünyaya duyurmak" amacıyla kurulduğunu belirten Kayır, AA'nın "güvenilir, tarafsız, etik, hızlı" habercilik anlayışıyla 100. yılına emin adımlarla yürüdüğünü söyledi.

AA'nın bugün itibarıyla 11 dilde yayın yaptığını belirten Kayır, "Ajansımız, dünyanın en iyi ajanslarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Biz de Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmelere ilişkin haber, fotoğraf ve görüntü üretip bu sürece katkıda bulunmaya gayret gösteriyoruz." dedi.

Kayır, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Konuşmaların ardından, öğrenciler Anadolu Ajansının 96. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla hazırlattıkları pastayı sınıfa getirdi. Kayır ve AA Konya Bölge Müdürlüğü muhabirleri, öğrencilerle pastayı keserek hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.