Konya

Rengarenk sakuralar baharı yaşatıyor

15:23 18 Nisan 2016
Rengarenk sakuralar baharı yaşatıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir geneline dikilen lale ve sümbüllerin yanı sıra Ladikli Ahmet Hüdai Parkı ve Japon Parkı’ndaki sakuraların açması, şehre ayrı bir güzellik katıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada "Çiçek Gibi Konya" hedefine doğru ilerlediklerini, şehrin her mevsim açan çiçeklerle rengarenk olduğunu söyledi.

"Yeşil İçinde Konya" sloganıyla yola çıktıklarını, "Çiçek Gibi Bir Konya" hedefi için çalıştıklarını belirten Akyürek, bugün Konya merkezde yeşil alan miktarının 15 sene öncesine göre 3-4 katına çıktığını dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan parkların bahar ve yaz aylarında ilgi gördüğünü ifade eden Akyürek, "Türkiye'nin en büyük havacılık temalı parkı olan Türk Yıldızları Parkı'nın açılışına katılan herkese teşekkür ederiz. Şehrin yeşil dokusuna katkı yapmayı sürdüreceğiz. Bahar mevsimi ile başta Alaaddin Tepesi olmak üzere şehrin her yerinde açan laleler Konya'nın bir güzelliği. Lalelerle birlikte açan sakuralar da mutlaka görülmeye değer." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.