Konya

"Yeni Nesil Gazetecilik" eğitimi

14:34 20 Nisan 2016
"Yeni Nesil Gazetecilik" eğitimi

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, iletişim fakülteleri başta olmak üzere üniversite mezunu veya son sınıf öğrencilerinin istihdamına yönelik çalışmalar yapıldığını belirterek, bu çalışmaların Anadolu'daki illerde de yaygınlaştırılmasının önemli olduğunu söyledi.

Karaca, Konya'da bir otelde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, İŞKUR ile işbirliğiyle İstanbul'da, mezun veya üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin gazetelerde istihdamına yönelik çalışma yapıldığını, bunun diğer illerde de uygulanması konusunda istişarede bulunduklarını anlattı.

İletişim fakülteleri başta olmak üzere, mezun veya son sınıf öğrencilerinin iş bulmasını kolaylaştırıcı adımlar atıldığını belirten Karaca, İstanbul'un ardından bunu Konya'da uygulamaya koymak istediklerini ifade etti.

Bu kapsamda eğitim planlandığını dile getiren Karaca, şunları kaydetti:

"Eğitim elbette çok önemli. Vereceğimiz eğitimi 'Yeni Nesil Gazetecilik' olarak adlandırıyoruz. Bu ilk denememiz ama hem İstanbul ölçeğinde hem de Anadolu'nun çeşitli merkezlerinde yaygınlaştırılması önemlidir. Bu çalışma ilk defa gerçekleşeceği için zaman içinde gelişecek, umarım kabul görüp yerleşerek bir model olacak. Hem içerik hem de kişilere eğitim verilmesi önemli olduğu için her bakımdan zenginleştirilmesini sağlamaya çalışacağız."

- "STK'larla beraber hareket etmek önemli"

Karaca, sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket edilmesinin önemli olduğunu belirterek, böylece ilgili paydaşların bir araya gelip istişare yapma fırsatı bulduğunu anlattı.

Toplantıya katılanların fikirlerinden istifade ettiklerini söyleyen Karaca, Konya'da yapılacak çalışmaların hızlandırılacağını kaydetti.

Toplantıya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, KOSGEB İl Müdürü İsmail Özdemir, İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, BİK Konya Şube Müdürü Özden Konur, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Bay ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) yöneticileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.