Konya

Eğrigöl'de iki mevsim bir arada yaşanıyor

11:13 27 Nisan 2016
Eğrigöl'de iki mevsim bir arada yaşanıyor

RAMAZAN BİLGİLİ - Konya-Antalya sınırındaki Eğrigöl, baharda açan dağ laleleri ve sümbülleriyle görsel şölen sunduğu ziyaretçilerine bir yandan da kayak keyfi yaşatıyor.

Geyik Dağları'nda bulunan ve çevresindeki tepelerde kalın şeritler halinde uzanan karla eşsiz görüntüler sergileyen Eğrigöl, çevre illerden gelen yerli ve yabancı turistler ile doğa tutkunlarını ağırlıyor.

Alanya'dan yer yer 3-4 metreyi bulan karın arasından açılan yolda zorlu bir yolculuğun ardından ulaşılan göl, bugünlerde beyaz tepelerin eteğinde açan dağ laleleri ve sümbülleriyle rengarenk bir görsel şölen sunuyor.

Antalya'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla denize girilirken, Konya-Antalya sınırındaki Eğrigöl'e gelenler baharda kayağın keyfini çıkarıyor. Doğa tutkunlarının ilgi gösterdiği Eğrigöl'de, yürüyüş, dağ bisikleti ve olta balıkçılığı da yapılıyor.

Gölün çevresinde kayak yapanların yanı sıra piknik için gelen çocuk ve kadınlar naylonlarla kayarak keyifli anlar geçiriyor.

Fotoğraf tutkunları da adeta kış ve ilkbaharın bir arada yaşandığı gölün eşsiz manzarasında, rengarenk çiçekler, kelebek ve kuşları fotoğraflıyor.

Yaylacılar ise özellikle hafta sonları bölgeye gelerek, bahçeleri ve evleriyle ilgileniyor.

- "Her türlü güzelliği burada bulabiliyoruz"

Alanya'dan Eğrigöl'e kayak için gelen Olcay Korkmaz, doğa sporları için sık sık bölgeyi ziyaret ettiklerini söyledi.

Eğrigöl'ün her türlü doğa sporunun yapılabileceği özelliklere sahip olduğunu ifade eden Korkmaz, "Burada kayak, doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, yamaç paraşütü, gölde kano sporu yapılabilir. Senenin 12 ayı burada farklı sporları yapmak mümkün. Her türlü güzelliği burada bulabiliyoruz. Kış sporlarının yapılabilmesi için bölgenin canlanması lazım. Çevreyi koruyarak, bilinçli yapılacak turizm ülke ekonomisine de katkı sağlar." dedi.

Yıllardır Eğrigöl'e geldiklerini belirten Adnan Sarı da şunları kaydetti:

"30 yıldır bu dağlarda hem dağcılık hem de kayak yapıyoruz. Doğanın korunması için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ancak geldiğimizde çevredeki çöpleri görünce üzülüyoruz. Piknikçiler çöplerini bırakıp gidiyor, araçlarıyla gelenler yeşile zarar veriyor. Arkadaşlarımızla her eylülde buraya gelip çöpleri topluyor, aşağıya indiriyoruz. Lütfen çöplerimizi bu güzelim çevrede bırakmayalım. Ayrıca gölün çevresinde yapılaşmaya da izin verilmemeli, bu güzellik, bu yeşil doğa korunmalı."

Ailesiyle göle gelen Adem Şahin "Alanya'da insanlar denize girerken biz de Toroslar'da kar keyfi yapmaya, kaymaya, piknik yapmaya geldik. Çocuklarımızla eğlendik, dönüyoruz." diye konuştu.

Mehmet Keçeli ise Eğrigöl'ün havasının çok güzel olduğunu anlatarak, "Manzara muhteşem. Alanya'da denize girenler var, biz ise aynı günde karın keyfini çıkarıyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.