Konya

Anadolu Markaları Yarışması

17:38 29 Nisan 2016
Anadolu Markaları Yarışması

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, günümüzde markayı ileriye götürmede en önemli faktörün dijitalleşme ve teknolojiyi iyi kullanma olduğunu söyledi.

Aksoy, Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde, Vodafone ve Fibabanka desteğiyle bir otelde düzenlenen "Anadolu Markaları 2016" yarışmasının açılışında, Anadolu'daki markalaşmış KOBİ'lerle bir araya geldiklerini belirtti.

İş dünyasının çok hızlı değiştiğini, KOBİ'lerin artık diğer kıtalardakilerle de rekabet eder duruma geldiğini vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede de Türkiye'deki şirketlerin iş yapış şeklini geliştirecek, değiştirecek ve verimliliklerini artıracak çözümler üretiyoruz. Günümüzde markayı ileriye götürmede en önemli faktör dijitalleşme ve teknolojiyi iyi kullanmaktır. Artık mal alacak birisi tüm dünyayı araştırıp ona göre seçimini yapıyor. Rekabet sadece il sınırları veya ülke sınırları içerisinde değil. Markalaşan şirketlere baktığımızda teknolojinin çok büyük etkisi olduğunu görüyoruz. Türkiye'deki işletmelerin dijital haritasını çıkartmak için 2014'te kurulan 'Yarına Hazırım Platformu'nun hazırladığı 'www.yarinahazirim.com' adresinden tüm şirketler kendi dijitalleşme indekslerini ölçebilecek."

Fibabanka Genel Müdür Yardımcısı Emre Ergun de Fiba Holding'in platforma katkıları hakkında bilgi verdi.

Mobil bankacılık konusunda iddialı olduklarını dile getiren Ergun, "KOBİ'ye özel çözümlerimizi mobil bankacılıkla farklılaştırdık. Diğer bankalarda olmayan şekilde çok daha özellikli bir ortam geliştirdik. Sizleri de bu vesileyle mobil bankacılığımızla tanışmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Nurol GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ceyda Çarmıklı Kılıçaslan ise şirketlerinin markalaşma hikayesini anlattı.

Şirketin 50 yıllık bir geçmişe sahip olduğuna değinen Çarmıklı, "Şu anda 5 değişik sektörde 40'a yakın iştirak ve faaliyet göstermekteyiz. 10 bine yakın istihdam sağlamaktayız. Savunma sanayi ve gayrimenkul sektörü bizim lokomotif sektörlerimiz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.