Konya

İki tavuk 3 bin 200 liraya satıldı

18:36 08 Mayıs 2016
İki tavuk 3 bin 200 liraya satıldı

Konya Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği tarafından düzenlenen müzayedeye Türkiye'nin çeşitli illerinden getirilen bin 500 hayvan satışa çıkarıldı.

Bir düğün salonunda gerçekleşen müzayede de görücüye çıkan hayvanlar büyük ilgi gördü.

Konya Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneğinin Kurucu Üyesi Yusuf Akpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya'da bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Akpınar, "Türkiye'nin 81 ilinden arkadaşımız var. Bu bir gönül meselesi, sevda meselesi, artık adını siz koyun. Burada, bir müzayededen ziyade dostluk ve kardeşliği yaşıyoruz. Hayvanların alınıp satılması bizim için önemli değil. Biz burada dostlarımızla sevdiğimiz insanlarla beraberiz. Derneğin amacı da budur. Şu an kaynaşmanın en üst seviyesini yaşıyoruz." dedi.

Akpınar, dünyada çok güzel tavuk ırklarının olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Biz bunları dernek olarak Türkiye'ye kazandırıyoruz. Yurt dışından gelmiş çok güzel ırklar var. Her ırkın kendine göre 30-35 rengi var. Nereden baksan 40-50 ırk çıktığı zaman bin 500 2 bin gibi renk elde edebiliriz. Başlangıç fiyatı olarak 100, 150 lira olarak başlar. Maksimum fiyatta o anki müzayedenin durumuna göre 5 bin, 6 bin lira çok daha kapışmalı olursa 10 bin liraya kadar çıkabilir."

Gerçekleşen ilk müzayedede Red Mottled Sabelpoot cinsi iki tavuk geliri derneğe bağışlanmak üzere satışa çıktı. Bin liradan satışa sunulan tavuklar, müzayedenin ardından 3 bin 200 liraya alıcı buldu.

Müzayede diğer hayvanların satışlarıyla devam etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.