Konya

İvriz Tarım, Kültür ve Turizm Festivali

10:43 22 Mayıs 2016
İvriz Tarım, Kültür ve Turizm Festivali

Halkapınar Kaymakamlığı, Halkapınar Belediyesi ve Ereğli Belediyesinin organizasyonu, çevre ilçelerin desteğiyle gerçekleştirilen İvriz Tarım, Kültür ve Turizm Festivali yoğun katılımla başladı.

Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, İvriz Anıt Meydanı'ndaki festival açılışında, bölgenin tarihi ve turistik açıdan değerli görülen her alanının geniş kitlelere hizmet verebilecek şekilde düzenlendiğini söyledi.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven de yüzyıllarca ayakta kalan Hitit medeniyetinin İvriz topraklarında da uzun zaman hükmettiğini belirterek, "İvriz, Konya ve Türkiye'nin göz bebeğidir. Bu festivalle Halkapınar ve İvriz'in bundan sonraki süreçte tarihi önemi daha çok dikkati çekecek." dedi.

Konuşmaların ardından festival, dalında 2 dünya birinciliği olan Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisi ile başladı.

Araştırmacı-yazar Mustafa Armağan'ın söyleşi etkinliğiyle devam eden festivalde daha sonra sanatçı Orhan Çakmak konser verdi. Üç gün sürecek festival, söyleşi, sergi açılışları, imza günleri, satranç turnuvası ve yarışmalarda devam edecek.

Festivale, Konya Valisi Muammer Erol, Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Emirgazi Kaymakamı Saadettin Doğan, Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkcı, Kazımkarabekir Kaymakamı Aziz Oğuz Al, Altınekin Kaymakamı Lütfullah Göktaş, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.