Konya

Beyşehirli antrenör 30 yıldır milli sporcu yetiştiriyor

11:40 09 Haziran 2016
Beyşehirli antrenör 30 yıldır milli sporcu yetiştiriyor

Beyşehir Belediyesi tekvando antrenörü Nafiz Çakır, ilçeden 30 yıldır mi̇lli̇ takıma sporcu gönderiyor.

Beyşehir Belediyesi tekvando antrenörü Nafiz Çakır, ilçede 30 yıldan bu yana aralarında kendi çocuklarının da yer aldığı isimleri, hem milli takıma hem de Türk tekvandosuna kazandırdı.

Antrenör Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcularının gerek yurtiçi gerekse yurtdışında Avrupa ve Dünya şampiyonaları da dahil birçok madalyanın sahibi olduğunu belirtti.

Salon olarak 30 yıldır yaklaşık 80 uluslararası madalyalarının bulunduğunu belirten Çakır, "Böyle bir başarı, bırakın hiçbir salonda çoğu illerde dahi olmayan bir başarıdır" dedi.

Tekvandoda son yıllarda iyi bir çıkış yakaladıklarını aktaran Çakır, şunları kaydetti:

"Bu başarıların gelmesinde tabii ki velilerimizin de çok etkisi oldu. Çocuklarına sağladıkları imkanlar ve onların arkalarında durmaları da bugünkü neticelerimizi almamızda önemli bir faktör oldu. Bireysel sporlar özellikle çok sabır istiyor. Bazı velilerimiz, çocuklarının bir an evvel başarıya ulaşmasını bekliyor ama bu yanlış. Sistemli bir şekilde çalıştıktan sonra başarı da kendiliğinden geliyor. Şu anda altyapıdan gelen gelecek için ümit veren çok sayıda çocuğumuz var. İnşallah önümüzdeki dönemlerde Avrupa ve dünya şampiyonalarında şampiyon çıkarabileceğine inandığımız çocuklarımız var."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.