Konya

Başkanlık sistemi Türkiye'nin yararınadır

16:06 16 Haziran 2016
Başkanlık sistemi Türkiye'nin yararınadır

AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Başkanlık sistemi hakkında değerlendi̇rmelerde bulundu.

Konurer, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlam temeller üzerine kurulmuş bir başkanlık sisteminin ülkenin yararına olacağını söyledi.

Türkiye'nin şu anda yönetildiği parlamenter sistem modelinde siyasi partiler arasında yaşanan anlaşmazlıklar neticesinde ekonomik dengelerin ani bir şekilde değişim yaşadığının bariz örneklerini 2000’li yıllarda herkesin gördüğünü belirtti.

Konurer, diğer bir taraftan da yakın tarihimizde yaşanan 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra ortaya çıkan tabloda hiçbir siyasi partinin tek başına iktidar olabilecek yeterli çoğunluğu elde edememesi sonucunda ülkenin bir koalisyon hükümetiyle karşı karşı kaldığını ve ortaya çıkan anlaşmazlığın insanlar arasında kısa süreliğine de olsa bir tedirginlik yaşanmasına neden olduğunu kaydetti.

Başkanlık sisteminin gerçekleşmesi halinde bu durumun ülke açısından büyük bir kazanım olacağını, yeni sistemde başkanın kim olduğunun önemli olmadığını önemli olan rayına oturmuş bir model sayesinde Türkiye’nin daha doğru bir şekilde yönetileceğini ifade etti.

Konurer şöyle devam etti:

"Başkanlık sisteminin gelmesi halinde parlamenter sistemde zaman zaman yaşanan kuvvetler ayrılığı ortadan kalkacak. Bugün farklı kesimlerin başkanlık siteminin ülkenin zararına olacağına dair ettiği lafların doğruluk payının söz konusu olmadığı ve bu konu hakkında son sözü millet söyleyecek. Milletimiz nasıl yönetilmek istendiğine kendisi karar verecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.