Konya

Ramazan Bayramı'nda beslenme önerileri

15:36 02 Temmuz 2016
Ramazan Bayramı'nda beslenme önerileri

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Gastroentoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Ramazan Bayramı için beslenme önerilerinde bulundu.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle bayramlarda midenin çok hızlı şekilde dolması sonucunda diyaframa bası olacağını ve kalbin bu baskıdan etkileneceğini belirtti.

Yenilen gıdaların kısa sürede sindirim sisteminden emilip dolaşıma geçtiğini, bunun da kalp ve dolaşım sistemini etkileyebildiğini ifade eden Demir, şunları kaydetti:

"Dolaşım sisteminin etkilenmesiyle nefes darlığı hatta bazen kalp krizi gibi durumlar meydana gelebilir. Bayramda beslenme iki öğünden üç öğüne çıkar. Ramazanda çalışmayan organlar, fonksiyonlarını azalttığından dolayı besinlerin aniden alınması, istenmeyen sonuçlara sebep olabilir. Özellikle aşırı tatlı tüketimi sonucunda sindirim sisteminde şişkinlik, ishal, karın ağrısı gibi rahatsızlıklar oluşabilir. Bayram boyunca gıdaları az az tüketmek gerekir. Özellikle bayramın ilk günü dikkat edilmeli. Kahvaltıda az miktarda yemek gerekiyor. Tatlıların mümkün olduğunca az tüketilmesi, sağlık için şart. Misafirliğe gelenlere de çok fazla ısrar edilmemesinin onların sağlığı için gerekli olduğunu düşünüyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.