Konya

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

11:46 09 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Beyşehir ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Festival meydanında toplanan vatandaşlara hitap eden Konya İl Müftüsü Ali Akpınar, 15 Temmuz darbecilerine tepki gösterdi.

Türkiye tarihinde ilk defa din şurasının, FETÖ’nün dini konumu, yeri ve konusunda olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdiğini ifade eden Akpınar, şunları kaydetti:

"Toplantıda şu sonuçlar çıktı. FETÖ asla dini bir hareket değildir. FETÖ’nün başındaki kişi asla bir din âlimi değildir. FETÖ’nün eserlerinde ve söylemlerinde kullanmış olduğu kaynaklar şaibelidir. Yani bir takım İslami bilgileri şaibeli şekilde kullanmışlardır. Bu hareket sahte bir mehdilik hareketidir. Bu hareket birlik dinine karşı bir tefrika hareketidir. Bu hareket dış güçlerin oyunuyla, Müslümanlar’ın başına çorap ören bir harekettir. Şimdi bakın bu yapının başındaki şahıs bir vaiz emeklisi. Onun da diploması, okulları vesaire şeyleri tartışılır. Ve neticede çıkan sonuç bu kardeşim. Ortak akıl ürünü. Bundan sonra bir acabası kaldı mı bu işin? Ey basireti bağlanmamış olanlar, ey feraseti açık olanlar ibret alın, ibretle bakın bu hadiseye."

Demokrasi nöbetinde daha sonra Eşrefoğlu İlahi Grubu ilahiler seslendirdi. Programda, Beyşehir Belediyesi de gece boyunca vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.