Konya

Konya'dan Suriye'ye yapılan yardımlar

15:56 21 Ağustos 2016
Konya'dan Suriye'ye yapılan yardımlar

Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) İcra Heyeti Müdürü Ali Öğüt, Konya'dan 138'inci yardım tırının Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını bildirdi.

Öğüt, yaptığı yazılı açıklamada, Konyalı hayırseverlerin destekleriyle yardımların sürdüğünü belirtti.

Zulmün başladığı günden beri Suriye'ye 138'inci yardım tırını ulaştırdıklarını vurgulayan Öğüt, şunları aktardı:

"Allah'a hamd olsun içinde su, ton balığı, kaşar peyniri, hurma, salam, cezerye, ekmek, süt ve misvak bulunan binlerce kumanya paketini dinleri ve vatanları için mücadele veren Suriyeli murabıtlara ulaştırdık. Suriye'ye yardımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Bir murabıtın çantasını dolduran kumanya bedeli 8 lira."

Dünyadaki zalim devletlerin bir avuç Müslümanın üzerine üşüştüğünü ve onları yurtlarından etmeye çalıştığını ifade eden Öğüt, şöyle devam etti:

"Suriye'deki mazlum kardeşlerimiz Allah'ın izniyle zalimlerin nasıl devrileceğini tüm dünyaya gösteriyor. Her gün beldelerinde katliam gerçekleştiren uçakları, lastik yakarak def etmeye çalışan Müslüman bir halkı asla yenemeyecekler. Yaklaşan Kurban Bayramı'nda da evlatlarını Allah için kurban veren mazlum coğrafyalarda olacağız. Rabbimiz mazlumlara destek veren ve savaşın başından beri onlara sahip çıkan tüm Konyalı kardeşlerimizden razı olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.