Konya

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Konya'da

15:11 20 Eylül 2016
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Konya'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ateşbaz-ı Veli Mutfak Kültür Günleri'nin açılış törenine katıldı.

Tüfenkci, Dedeman Otel'de düzenlenen İslam Ticaret Sanayi ve Tarım Odası'nın 24. Yönetim Kurulu toplantısı açılışının ardından Konya Valiliğini ziyaret etti. Tüfenkci, burada Konya Valisi Yakup Canbolat ile bir süre basına kapalı görüştü.

Daha sonra Mevlana Müzesi'ne giden Tüfenkci, müze içindeki eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ardından Ateşbaz-ı Veli Türbesi'ne geçen Tüfenkci, burada dua etti.

Tüfenkci, türbe önündeki, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Meram Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Anadolu Halk Mutfağı Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen Ateşbaz-ı Veli Mutfak Kültür Günleri'nin açılış törenine katıldı. Tüfenkci, tören öncesi katılımcılara ikram edilen aşurenin tadına baktı.

Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, tüm kadim medeniyetlerin kendine has mutfak kültürünün olduğunu söyledi.

Türk medeniyetinin de kendine has mutfak kültürü olduğunu belirten Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Elbette bu yemek kültürünün esasında sevgi, aşk, muhabbet ve kanaat var. Bu ilkeler doğrultusunda pişen yemek, tadanlara zevk, pişmesine vesile olanlara da mutluluk vermelidir. İnşallah bu sevgi tohumunun, aşkın ve muhabbetin günümüze de gerçekten ihtiyaç duyduğumuz şekliyle yaygınlaşarak, devam etmesini diliyorum."

Bakan Tüfenkci, etkinlikler kapsamında açılan, ahşaptan yapılan kaşık, oklava ve tabak gibi mutfak kültürüyle ilgili ev gereçlerinin bulunduğu standı gezdi. Takı tasarım ürünleri, ney ve semazen biblolarının yer aldığı sergiyi de gezen Tüfenkci'ye, burada ney hediye edildi.

Tüfenkci, türbe önünde sergilenen, o dönemin Mevlevi mutfağında kullanılan, küp, testi, kazan, kaşık gibi mutfak gereçlerini inceledi.

Açılış törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya milletvekilleri, çok sayıda yerli ve yabancı aşçı katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.