Konya

Yenilenen parklar ilgi odağı

15:17 30 Eylül 2016
Yenilenen parklar ilgi odağı

Beyşehir'de ilçe merkezinin yanı sıra dış mahallelerde yaşayan çocuklar için yeni oyun gruplarıyla donatılan yeşil alan ve parklar ilgi görüyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede göreve geldikleri günden itibaren başta aileler ve çocuklar olmak üzere toplumun her kesiminin ihtiyaç duyduğu yeşil alan, park çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.

Bu konuda 67 mahalleyi ayırt etmeden çalışmalar yürüttüklerini anlatan Özaltun, buralarda park dönüşümlerini başlattıklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda çok sayıda çocuk oyun grubunu parklara yerleştirdiklerini anlatan Özaltun, şöyle konuştu:

"Yeni dönemde ise bu oyun gruplarının zeminine çocukların muhtemel düşmelerinde zarar görmemesi için sentetik malzeme serdiklerini, yanıbaşlarına ayrıca kum havuzları yaparak ilgi alanlarını buraya da kaydırmaya çalıştık. Son dönemde kent merkezinin yanı sıra dış mahallelerde gerçekleştirdikleri değişimin herkes tarafından takdir edildiğini görmenin mutluluğunu yaşadık. Beyşehir’de her mahalleye bir park ve oyun grubu projesi kapsamında çalışmaları yoğunlaştırdık. Bu parklarda sadece çocuklarımız değil ebeveynlerinin de yerleştirdiğimiz kamelya ve banklarda oturarak yeşil çevrede hoş sohbet etmelerini ve dinlenmelerini sağlamak, stres attığı, kent yaşamından ayrılıp soluk aldığı bir mekan haline getirebilmenin çabasındayız."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.