Konya

Konya'da "Düzen İdesinden Adalet İdealine" söyleşisi

17:25 01 Nisan 2017
Konya'da "Düzen İdesinden Adalet İdealine" söyleşisi

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bedri Gencer, "Bu Müslümanlar için temel paradigmadır. Dinde zorlama yoktur." dedi.

Sosyolog Gencer, Selçuk Üniversitesi Hukukçular Kulübü'nün Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi'nde düzenlediği, ''Düzen İdesinden Adalet İdealine'' konulu söyleşide dinlerin ve ideolojin yer yüzünde gerçekleştirmeye çalıştığı ideal adaletin anlaşılması durumunda kısır mücadelenin üzerine çıkma şansının elde edileceğini söyledi.

Adaleti tesis etmek için yer yüzünün çeşitli mücadelelere sahne olduğunu aktaran Gencer, "Doğrudan adalet ideali üzerinden konuşmak, insanlara bunu anlatmak daha makul olur. İdealimizi yeterince bilmeden, o gerçekleştireceğimizi zannetmek... Bir takım ideolojileri şuursuzca savunuyoruz. Eğer bütün insanlık için mülkün temeli olan adaleti anlatabilirsek bütün dünyanın ihtiyaç duyduğu çıkış yolunu açmış olacağız." diye konuştu.

İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in, "küfür devam eder ama zulüm etmez" sözüne işaret eden Profesör Gencer şöyle devam etti:

"Bu Müslümanlar için temel paradigmadır. Dinde zorlama yoktur. Hangi anlamda, dine girişte zorlama yoktur. Sen binaya girmeye beni zorlayamazsın ama binaya girdikten sonra o binanın düzenine uymak zorundasınız. Müslümanların paradigması, küfür devam eder, zulüm devam etmez. Zulümle abad olanın ahiri berbat olur.

Türkiye, maalesef kavramlarla düşünen ülke değil. Bunun altını çizelim. Öğrencisiyle hocasıyla kavramlarla düşünen değil sloganlarla konuşan bir milletiz. Sorsan hiçbir kavramın tanımını alamadığımızı hep söylüyoruz. Dünyayı kavramlarla tanımlıyoruz. Bunların anlamları bilinmediği takdirde dünyamız da bulanık demektir. Kelime hazinemizle birlikte dünyamız giderek daralıyor.

Özellikle gençlikte sadece asgari biyolojik ihtiyaçları ifade eden kelime hazinesi 200 kelimedir. Maalesef kelime hazinesi aşağıya doğru düşmüştür."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.