Konya

"Güle Oynaya Camiye Gel" Projesi başlıyor

13:22 18 Haziran 2017
"Güle Oynaya Camiye Gel" Projesi başlıyor

Selçuklu Belediyesi tarafından çocuklara cami sevgisi kazandırmak amacıyla hayata geçirilen "Güle Oynaya Camiye Gel" Projesi, cami imamlarına yapılan tanıtım ile başladı.

Belediye tarafından, 40 gün boyunca camide sabah namazına katılan çocuklara bisiklet hediye edilecek projede, imamlara projenin detayları anlatıldı.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı açıklamada, projenin ilk kez uygulanan bir çalışma olduğunu söyledi.

Amaçlarının, projeyi her yıl devam ettirmek olduğunu ifade eden Altay, "Belki daha önce bu projeyi yapmak gerekiyordu ama istişare etme fırsatımız olmadı. Aslında bu bir pilot uygulamadır. Biz de eksiklerimizi görüyoruz. Bazı düzeltmeleri istişarelerle bir araya gelerek yapacağız." dedi.

Altay, hedeflerinin, çocukların yaz tatilini iyi değerlendirmelerini sağlamak olduğunu aktardı.

Cami ile çocukları buluşturacak proje, Selçuklu'da 6-14 yaş aralığındaki çocukların camiyi tanıyıp sevmelerine katkı sağlamak amacıyla yapılıyor.

19 Haziran-13 Ağustos tarihleri arasında başlayacak projeye, 224 camide 2 bin 349 çocuk katılacak. Yaklaşık 60 gün içinde 40 gün sabah namazına gelen çocuklara bisiklet hediye edilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.