Konya

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

21:47 14 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Konya Valisi Yakup Canbolat, "O gece verdiğimiz şehitlerimiz ve yaralanan gazilerimiz, Malazgirt'te, Mohaç'ta, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de ve 30 yılı aşkındır terörle mücadelede şehadet şerbetini içen şehitlerimiz ve bu uğurda canını ortaya koymaktan çekinmeyen kahraman gazilerimiz gibi adını tarihe yazdırmıştır." dedi.

Canbolat, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla, valilik tarafından bir restoranda şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemeğe katıldı.

Vali Canbolat, burada yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy'un, İstiklal Marşı'nda, Türk milletinin vatana ve millete bağlılığını en güzel sözlerle anlattığını söyledi.

FETÖ tarafından 15 Temmuz gecesi planlanan hain darbe girişiminin, milletin devletine sahip çıkması sonucu püskürtüldüğünü ifade eden Canbolat, "Cumhurbaşkanımızın çağrısına sessiz kalmayan Türk milleti, tankın, uçağın, helikopterin karşısına imanıyla dikilmiş ve hainleri hezimete uğratmış, bütün dünyaya da çok önemli bir mesaj vermiştir." diye konuştu.

Canbolat, 15 Temmuz gecesi, Türk milletinin kararlı ve dik duruşuyla bir tarih yazdığını dile getirdi.

Milletin umutlarına ve özgürlüğüne pranga vurmak isteyen hainlerin, milletin vergileriyle alınan tankları ve uçakları halka çevirdiğini hatırlatan Canbolat, "O gece verdiğimiz şehitlerimiz ve yaralanan gazilerimiz, Malazgirt'te, Mohaç'ta, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de ve 30 yılı aşkındır terörle mücadelede şehadet şerbetini içen şehitlerimiz ve bu uğurda canını ortaya koymaktan çekinmeyen kahraman gazilerimiz gibi adını tarihe yazdırmıştır." şeklinde konuştu.

Canbolat, şehitlerin kalplerdeki en mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerini de bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.