Konya

Konya'da kumsala ilgi

15:37 02 Ağustos 2017
Konya'da kumsala ilgi

Beyşehir Belediyesi tarafından 2016'da kent merkezindeki göl kıyısında, çocukların yararlanması ve oynaması için yaptırılan kumsal, sıcak havalar nedeniyle hem çocukların hem de yetişkilerin ilgi odağı oldu.

Beyşehir Belediyesi tarafından Beyşehir Gölü kıyısında çocuklar için özel olarak oluşturulan kumsal alan ve plajdan yetişkinler de istifade ediyor.

Sahile akın eden genç-yaşlı vatandaşlar, burada kendileri için özel olarak oluşturulan kumsalda serinleyerek, keyifli vakit geçiriyor.

Aileler, alanda çocuklarıyla yüzme fırsatı buluyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Konya'nın denizi" diye nitelediği Beyşehir Gölü'nden özellikle çocukların daha iyi yararlanmaları, yüzmeyi profesyonel olarak öğrenmeleri için bazı çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Göreve başlamasının ardından ilk etapta küçük yaştaki çocukların yüzmeyi öğrenmeleri ve yüzme sporuna ilgilerinin arttırılması için göl kıyısında bir ilki gerçekleştirerek çocuk yüzme havuzu inşa ettiklerini ifade eden Özaltun, ardından yaz döneminde çocuklara yüzme eğitimleri verdiklerini aktardı.

Oluşturdukları özel kumsalda da çocukların ince kumlarda oynayarak güzel vakit geçirmelerini hedeflediklerini belirten Özaltun, şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki çocuklarımız kumda oynamasını çok sever. İlgi de çekti. Şehir merkezimizdeki sahil şeridimizde, çok uzun, yıllar önce belki böylesine alanlar vardı ama günümüzde böyle bir kumsal alan artık kalmamıştı. Ailelerimiz çocuklarıyla buraya gelerek onlarla birlikte güzel vakit geçirmeye başladı. Biz aslında bu alanı yüzme amaçlı olarak oluşturmamıştık. Ancak, bir süre sonra yetişkinlerin de burada serinlemek amacıyla göl sularına girerek yüzmeye başladığına tanıklık etmeye başladık."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.