Konya

Akşehir Onur Günü'nü kutlandı

18:26 24 Ağustos 2017
Akşehir Onur Günü'nü kutlandı

Akşehir'de, ilçenin Milli Mücadele'deki konumu nedeniyle her yıl gerçekleştirilen "Akşehir Onur Günü" etkinlikleri yapıldı.

Milli Mücadele'de Batı Cephesi Karargahı görevini üstlenen Akşehir'de, taarruz hazırlıklarının sona ererek, karargahın taşındığı 24 Ağustos 1922 tarihi anısına "Akşehir Onur Günü" etkinlikleri düzenlendi.

Etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Törene Akşehir Kaymakam Vekili ve Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe protokolü, kamu kurum müdür ve amirleri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Akkaya, törende yaptığı konuşmada, Akşehir'in zafere giden yolda, coğrafi konumu, ekonomik gücü, iş gücü kaynağı ve demiryolu hattı üzerinde bulunması nedeniyle etkin bir rol oynadığını söyledi.

Düşmana son darbenin vurulmasında Akşehir'in büyük önemi bulunduğunu ifade eden Akkaya, şunları kaydetti:

"İstiklalimizin ve istikbalimizin kazanılmasında, vatan toprağının her karışını, kanlarıyla sulayan ecdadımızla, ne kadar iftihar etsek azdır. İnanıyorum ki milletimiz, her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan Milli Mücadele sonucunda kazandığı bağımsızlığını, milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır. Yaşadığımız 15 Temmuz sürecinde, tek yürek olan, şanlı bir tarihi geçmişe sahip olan, bu büyük milletin sergilediği birlik ve beraberlik, ülkemizi işgal etmeye çalışanlara karşı verdiği bu büyük mücadele, aynı zamanda ülkemizin geleceğine olan güvenli bakış açımızı bir kez daha perçinlemiş ve ülkemizi içten ve dıştan yıkmak isteyenlere de çok anlamlı bir mesaj vermiştir. Büyük Türk milleti, milli ruhunu bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir."

Törenin ardından Akşehir Batı Cephesi Karargahı Müzesi ziyaret edildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.