Konya

AK Parti Konya Milletvekili Kaleli:

14:25 18 Eylül 2017
AK Parti Konya Milletvekili Kaleli:

AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, "TEOG sınavı öğrencilerimize ek bir yük demekti. Yine aileler de çocuklarının bu sınava hazırlanması adına büyük maddi yükün altına giriyorlardı. Sınavın kaldırılması ile hem öğrenciler hem de aileleri inanıyoruz ki rahat bir nefes alacaktır." dedi.

Kaleli, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, ülke gündemini değerlendirdi.

Türkiye'nin büyüme oranlarının son derece memnun edici olduğunu belirten Kaleli, Konya'nın da Türkiye’nin sanayi üretimi, ihracatı ve büyümesine güçlü destek veren illerin başında geldiğini vurguladı.

Kaleli, Türkiye'nin mazlumların son kalesi olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Son zamanlarda özellikle Arakan'da yaşananlar gündemde. Dünyanın umursamaz duruşuyla Türkiye'nin insani ve diplomatik çabası ortadadır. Özellikle Cumhurbaşkanımızın dünya liderleriyle telefon görüşmeleri ve bölgeye yaptığı ziyaret zulmün son bulması için önemlidir."

TEOG sisteminin kaldırılmasına yönelik çalışmaları da değerlendiren Kaleli, "TEOG sınavı öğrencilerimize ek bir yük demekti. Yine aileler de çocuklarının bu sınava hazırlanması adına büyük maddi yükün altına giriyorlardı. Sınavın kaldırılması ile hem öğrenciler hem de aileleri inanıyoruz ki rahat bir nefes alacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu dönemde Konya en önde olmalıdır"

Kaleli, Konya'da yapımı süren projelere ilişkin şu bilgileri verdi:

"Konya Karapınar’da bulunan Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santralinin ihalesi yapıldı. 1,3 milyar dolarlık yatırımla, yılda yaklaşık 1,7 milyar kilovat saat elektrik üretilecek, 2 bin kişiye istihdam sağlayacak tesisin ihalesi ile Türkiye’nin ve Konya’nın enerji üssü olma noktasında çok önemli bir adım atılmıştır. Konya’da çiftçimizin sigortası olacak olan lisanslı depo yatırımları da son hızla devam etmektedir. Toplam 1 milyon 200 bin ton kapasiteli lisanslı depo yatırımı tamamlanmış olup, bugüne kadar yaklaşık 450 bin ton depo lisans almıştır. Bizler, Türkiye’nin kalkınmasının yolunun; Konya gibi Anadolu şehirlerinden geçtiğine inanıyoruz. Türkiye’nin hızla büyüdüğü, yeni hedeflere doğru yürüdüğü bu dönemde Konya en önde olmalıdır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.