Konya

Derebucak çiftçisi için sulu tarım umut oldu

12:29 27 Eylül 2017
Derebucak çiftçisi için sulu tarım umut oldu

Derebucak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aybars Yiğit, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılında 48 milyon liralık yatırımla faaliyete geçirilen Derebucak Prof. Dr. Yılmaz Muslu Sulama Barajı ve Gembos Ovası Derivasyon Projesi sayesinde bölgede başlayan sulu tarımın yöre çiftçisinin elde ettiği geliri önemli ölçüde artırdığını ifade etti.

Derebucak ilçesinde, devreye konulan yatırım ve projelerle başlayan sulu tarımın yöre çiftçisi için umut olduğu bildirildi.

Bu kapsamda, sulu tarımın da başlamasıyla birlikte yöre çiftçisinin ekonomik refahını daha da artırmak amacıyla Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kalkınma Ajansı ve İdareleri ile ilgili kurumlarca da desteklenmek suretiyle İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından son 7 yıl içerisinde pek çok projeye imza attıklarını aktaran Yiğit, şöyle devam etti:

"Amacımız, bölgede sürdürülebilir bir tarım yürütmek. Bu kapsamda, halıhazırda ilçemizde MEVKA destekli Derebucak Bölgesi Bitki Envanteri, Basınçlı Sulama Sistemleri Eğitim, Gembos Ovası Alternatif Ürün Yetiştiriciliği ve Eğitimi, Bağcılık, Fasulye ve Çilek Yetiştiriciliği projeleri, Derebucak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından Toprak Tahlili ve İyi Tarım Uygulamaları Eğitimleri ve Kampanyaları, Mikrobiyel Ekim Teknikleri, Fasulyede Yeşil Kurt için Erken Uyarı Sistemi Uygulama projeleri, KOP tarafından Bakliyat Eleme ve Paketleme Tesisi Kurulumu, Örtü Altı Çilek Yetiştiriciliği ve İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi ve Ürün Dağıtım Kanalları Yönetim Projeleri, Derebucak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Çilek Yetiştiriciliği Projesi gibi 12 farklı proje uygulanmış ve uygulanmaya devam edilmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.