Konya

2. Uluslararası Beyşehir ve Yöresi Kongresi

18:34 06 Ekim 2017
2. Uluslararası Beyşehir ve Yöresi Kongresi

Anamas Konukevi’nde başlayan kongrenin açılışında konuşan Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, ilçede üç gün devam edecek kongrenin yayınlanacak sonuç bildirgesini şimdiden merak ettiğini söyledi.

Beyşehir'de üç gün sürecek 2. Uluslararası Beyşehir ve Yöresi Kongresi başladı.

Kaymakam Özdemir, çıkan sonuçların Beyşehir'e, kaymakamlığa ve belediyeye iyi bir yol haritası olacağını düşündüğünü söyledi.

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık ise, 2006 yılında Beyşehir’de ilki gerçekleştirilen Uluslararası Beyşehir ve Yöresi Kongresi’nin 11 yıl aradan sonra ikincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

İlk kongrenin sonuçlarını o tarihlerden bugüne kadar fazlasıyla aldıklarına vurgu yapan Uyanık, "Amacımız, Beyşehir’i, her kesimiyle, kadını, erkeği, çocuğuyla daha güçlü bir şekilde geleceği taşımak istiyoruz. Çevrede bütün alanlarda Beyşehir ve Konya’yı Selçuklu medeniyetini daha yükseklere taşımak istiyoruz. Çünkü, Beyşehir bunu fazlasıyla hak ediyor." diye konuştu.

SÜ Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zengin de, Beyşehir yöresinin Konya ilçeleri arasındaki yüksek potansiyeline dikkat çekti.

Kongrenin açılış paneli bölümünde ise "Değişen turizm tercihleri perspektifinde Beyşehir" ve "Beyşehir ve yakın çevresinin tarihi üzerine araştırmalarında son durum ile Sürdürülebilir Turizm ve Beyşehir" konuları ele alındı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.