Konya

Fikir, sanat ve kültür adamları tarihi mekanları ziyaret etti

11:25 09 Ekim 2017
Fikir, sanat ve kültür adamları tarihi mekanları ziyaret etti

Dernek üyelerinin ilk gezi durağı Beyşehir’in tarihi mekanlarından Kubadabad Sarayları olurken, Beyşehir Gölü üzerinde tekne turuna katılan fikir, sanat ve kültür adamları daha sonra tarihi Eşrefoğlu Camisi'ni de ziyaret etti.

Konya'da yaşayan fikir, sanat, kültür adamları, düzenlenen gezi kapsamında Beyşehir ilçesindeki tarihi mekanları ziyaret etti.

Beyşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen geziye, Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci, başkan yardımcısı Fatma Şeref Polat ile dernek üyesi fikir, sanat, kültür adamları ile gazeteciler katıldı.

Geziyle ilgili açıklamalarda bulunan Konya Fikir,Sanat Kültür Adamları Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci, dernek bünyesinde bir araya gelen tarihçilerin Anadolu'yu vatan yapan Miryakefalon Savaşı’nın Denizli, Isparta değil, Konya’nın Beyşehir yolu üzerindeki Bağırsak Boğazı’nda yapıldığını Ermeni ve Rum kaynaklarından büyük oranda ispatlandığını belirtti.

Daha önce Anadolu'yu vatan yapan ve buranın adını bütün dünyada Türkiye yapan Miryakefalon Zaferi'ni biz Konya'da dernekler olarak Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile bizim hazırladığımız bir projede paydaş olarak 2016 yılında ilk defa zafer alanında kutladıklarını belirten Küçükbezirci, şöyle konuştu:

"Biz niye buradayız? Konya’yı başkent yapan, Anadolu’yu vatan yapan 1. Kılıçarslan, Sultan Mesut ve 2’inci Kılıçarslan dönemlerinde Beyşehir çok önemli. Bizim tarihçilerimiz, bütün Türkiye literatüründe Konya Beyşehir Bağırsak Boğazı diye geçtiler bu zaferi. Nitekim 1. Kılınçarslan’ın, 2. Kılınçarslan’ın torununun, oğlunun torununun torunu Alaaddin Keykubat, 216 yıllık Selçuklu tarihinde artık devletin yerleşmiş zamanına, zengin zamanına rastlamış bir sultan. Emeğini savaş meydanlarında geçirmemiş, fakat Konya’yı dünyanın çok önemli bir başkent olarak kültür sanat inanç şehri yapmıştır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.