Konya

TİMAV Başkanı Öksüz:

13:25 07 Kasım 2017
TİMAV Başkanı Öksüz:

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Başkanı Ecevit Öksüz, Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi'ne ilişkin, "Türkiye'de yapılan her yeni uygulamanın, yenilenme ve gelişimin önünde ısrarla karşı duruş sergileyen kesimlerin bu sisteme dair getirdikleri eleştirel yaklaşımların birçoğu ya gerçeği yansıtmamakta ya da sadece muhalefet yapmak niyetiyle provoke amaçlı yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Öksüz, yaptığı yazılı açıklamada, Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi'nin tüm öğrencileri ağır sınav stresinden kurtaracağını aktardı.

Yeni sistemin birçok anlamda ümit verici olduğunu vurgulayan Öksüz, sistemde hassasiyetle yapılandırılması gereken başlıkların olduğunu belirtti.

Öksüz, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Türkiye'de yapılan her yeni uygulamanın, yenilenme ve gelişimin önünde ısrarla karşı duruş sergileyen kesimlerin bu sisteme dair getirdikleri eleştirel yaklaşımların birçoğu ya gerçeği yansıtmamakta ya da sadece muhalefet yapmak niyetiyle provoke amaçlıdır. Bu noktada, provokasyon ve muhalefet duygularından arınmış yerli ve milli bir eğitim sisteminin inşasına hizmet etmek amacını toplum olarak benimsemeli ve eğitimi ideolojilerden ayrı bir zeminde değerlendirmeliyiz."

Yeni sistemle İmam Hatip Liseleri'nin kontenjanlarının doldurulacağı ve her mahallede İmam Hatip Lisesi açılarak öğrencilerin bu okullara mecbur bırakılacağı düşüncesinin gerçek dışı olduğuna dikkati çeken Öksüz, "Bu yaklaşımlar eğitim sistemimize şaşı bakan, toplumun dini ve değerleri ile tarihi süreç içerisinde sürekli çatışma halinde olan kesimlerin maksatlı yaklaşımlardan başka bir şey değildir." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.